Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

johnpeters

5. 10. 2010 12:22
Víte,

že nevím,z jakého konce začít,koho vzít dřív...,soudce,poslance,Romana,ministry...

0 0
možnosti
T

tromi7

5. 10. 2010 11:03
prý žijeme v právním státě

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JP

johnpeters

5. 10. 2010 12:19
Re: prý žijeme v právním státě

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-([>-];-D

0 0
možnosti
D

dampfer

5. 10. 2010 10:27
Samozřejmě

že na studia práv se do roku 1990 dostali výhradně děti komunistických pohlavárů, městských, závodních předsedů KSČ--- POUZE A JEN !!!!! Malé výjimky tvořili kámoši těchto soudruhů a to museli nějak podmáznout, tu stavebním místem, tu bezplatnou prací vojenské čety at.pod. Čili nezatížení bolševizmem jsou právníci dnes tak od věku 40-ti let, co je starší- to je podezřelé, výjimku jsou ti staří, kteří do roku 1990 jako JUDři pracovali na dráze, nebo zametali špony. Jinak zde nic kvalitnějšího neseženete, kdybyste si prst v kafé zlomili. To je český osud v príma české kvalitě.

0 0
možnosti
B

bourbon

5. 10. 2010 10:00
Jak jednoduché!

Pan Štěpán se na nezávislost moci soudí dívá dost jednoduchoučce. Asi nikdy nečetl Johna Lockea, autora koncepce rozdělení mocí, asi nikdy ani neslyšel o mysliteli jménem Charles (čteme "šárl", nikoli "čárlz"...) de Montesquieu. Ani o principu brzd a protiváh v USA (checks and balances). Nezávislé soudy jsou pro demokratický stát nezbytné. Kdo za komunismu vnímal, musí si pamatovat, že soudy byly tehdá jen převodovou pákou komunistické strany, respective jejího sekretariátu. To je přece naprosto nepřijatelné, bez ohledu na název strany, která by soudům diktovala. Snad jen kovaný leninec by ovládání soudů partají -- ať už jakoukoli -- schvaloval...

Pan Štěpán se také mohl zmínit, kdo přesně (osoby, instituce) dal po roce 1989 socialistickým soudcům definitivu. ODS stěží, spíše to byli havlisté. 

Shrnuji: tento blogový příspěvek je jen takový předvolební šplecht.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2254x
Jsem vcelku optimista a věřím, že to bude lepší. Jsem členem ČKAIT.

Seznam rubrik

Oblíbené články