Já už budu hodný dědečku, říká Rudolf Blažek

Z 15 návštěvníků Prahy se jen jeden vrací. Proč? Každou hodinu a půl je v Praze ukradeno auto. Proč? V Praze nerůstá počet sebevražd. Proč? Hlavní město utrácí za projekt Opencard a podobné nesmysly miliardy korun. Proč?

Rudolf Blažek působí ve vedení hlavního města od roku 1992, tedy od svých 24 let. Ve vedení města tedy působí 18 let, mnohem déle, než třeba Pavel Bém. Je zodpovědný za oblast bezpečnosti, legislativy, informatiky a veřejné správy.

Rudolf Blažek se rozhodl, že se zloději nebude bojovat, ale že jim bude konkurovat. Každé ráno průměrně padesát Pražanů nenajde své auto. Čtrnáct z nich již své auto nikdy neuvidí, dvě dohledá Policie ČR (objasněnost je proti průměru EU třetinová) a třicet čtyři aut pan Blažek vrátí jejich majitelům, pokud jejich majitelé zaplatí soukromé firmě, která je odvezla, výpalné. Zabavování aut obyvatelům Prahy, kteří řádně platí parkovné je protiprávní, ale v nočních ulicích nejsou žádní svědci, tak si všichni přijdou na své.

Pan Blažek fandí rozvoji soukromého podnikání. Na protiprávním zabavování aut zbohatla firma Besico, na Opencard firma Haguess. Našlo se několik drzounů, kteří jim tuto podporu záviděli a podali trestní oznámení, našli se i policisté, kteří to chtěli vyšetřovat. Státní zastupitelství však rozvoj soukromého podnikání podpořilo, proto jeden policista odešel do civilu, druhý přešel na jiný policejní útvar.

V oblasti státní správy je situace obdobná. Přátelé pana Blažka (např.rodina pana Jančíka) mohou činit beztrestně cokoliv, magistrátní uředníci šikanují ty, kteří se mocným znelibili vykonstruovanými obviněními. Kdo se pokusí o poměrerech na magistrátu informovat veřejnost, je nazván krysou a je na něj podáno trestní oznámení.

V letních mesících 2010 po mnoha letech noční razie na automobily Pražanů skončily. Odtahována jsou jen vozidla návštěvníků města, která nemají povolení k parkování. „Strážníci nejsou od toho, aby odtahovali auta“, prohlásil v televizi 1.9. Rudolf Blažek. Vedoucí odboru Zbyněk Bernat byl obětován, protože za všechno, co se v Praze 18 let dělo, mohl zřejmě on. Za co vděčíme této změně? Objevil se kouzelný dědeček který se jmenuje volby a Rudolf Blažek si uvědomil, že musí alespoň několik měsíců předstírat, že se polepší a bude všechno dělat jinak. Vy mu to věříte?

Autor: Michal Štěpán | čtvrtek 30.9.2010 9:20 | karma článku: 24,86 | přečteno: 1715x