Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tromi2

17. 5. 2010 9:44
opět zlodějiny ods

0 0
možnosti
JH

hurkajan

17. 5. 2010 9:43
byl jednou jeden pozemeček

na něm měl stát domeček v tom domečku knihovnička kdepak je asi chybička byl konkurs veliký létaly tam peněz balíky nakonec 250 mil.odklepl jakýsi lakomec.Jak šel čas pozemek tu stojí tráva roste firma v prachu peníze v luftě a...nové řízení bylo vypsáno... postavili si zde čtyři rodiny každá domek svůj jediný svépomocí za 1.5 mil korun a závěr tohoto příběhu 3.17 x větší užitná vnitří plocha !!!....než měla mít knihovna potom se nedivme proč stát chudne...kolik takových zakázek ODS a jim podobným se dnes a denně koná

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark IV

17. 5. 2010 9:22
co tam vidím já

1/ u těsně podlimitních zakázek (cena těsně pod hranicí limit-nadlimit) je lepší zvolit tvrdší podmínky zadávacího řízení pro nadlimit. Při případném překročení skutečných nákladů odpadá podezření z "manipulace ceny zakázky směrem dolů".

2/ zásada "čím více soutěžitelů, tím lepší cena" - nebo poměr "cena/výkon" (2 nejčastěji používaná hodnotící kritéria) - stále platí, ale více u malých zakázek. Bohužel u nadlimitních zakázek není moc firem, které dokáží takovou zakázku splnit (ČR je malý rybník). ÚOHS musel konkrétně argumentovat při nálezu - tj. vyjádření pochybností pro udělení pokuty nestačí.

3/ Téměř vždy jsou problémy v zadávací dokumentaci - švindluje se tam, ne až při hodnocení nabídek v komisi. A tady vždy švindluje zadavatel. Docela se divím, že si na Pha 13 nenastudovali výroky ÚOHS zveřejněné na jejich webu, anebo možná ano a přsto šli vlastní cestou. Achjo.

4/ Dodatečné st. práce mohou dosáhnout max 20% ceny zakázky a nemusí být soutěženy.% upravit směrem dolů.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark IV

17. 5. 2010 9:23
dokončení 4-ky

Navíc musí být tyto náklady nepředvídatelné a nahodilé. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2254x
Jsem vcelku optimista a věřím, že to bude lepší. Jsem členem ČKAIT.

Seznam rubrik

Oblíbené články