Třetí maskot

„Neschováváme se za nastrčeného maskota," řekl Nečas při svém projevu na pražském Žofíně.  Petr Nečas neví, co mluví, nebo žije na jiné planetě, než pražská ODS, která systém maskotů ve svém čele považuje za jeden z klíčových bodů svého působení.

Prvním maskotem, který měl zastřít skutečnou tvář pražské ODS, měl býtl Jan Kasl. Ten byl maskotem nepovedeným, vzepřel se svým loutkohercům, chtěl pracovat poctivě a proto byl vyobcován.

To Pavel Bém byl docela jinačí. Chodil si pečlivě pro instrukce do Blaníku, své profese dokázal využít k tomu, aby se zalíbil lidem, což se mu poměrně dlouho dařilo. Když si našel teplé místo ve Sněmovní ulici, posloužil pražské ODS naposledy: strhl na sebe pozornost médií a tak vznikl dojem, že Pavel Bém mohl i za to, co se stalo v době, kdy ve vedení hlavního města vůbec nepůsobil.

Pavel Bém vydržel dlouhých 8 let a z původního maskota se stal Rudolfu Blažkovi, Filipovi Dvořákovi a Romanu Janouškovi plnohodnotným partnerem. Nakonec se ale okoukal, několik průšvihů se provalilo a tak bylo potřeba se poohlédnout po maskotu novém. Byl vybrán Bohuslav Svoboda, uznávaný lékař. Má se přestat věnovat své profesi a má začít dělat něco, co neumí. Mnozí doufají, že gynekolog jejich čachry neodhalí, protože tomu nebude rozumět.

A co vy? Voliči? Máte pocit, že Praha potřebuje ve svém čele gynekologa, nebo zkušeného ekonoma? Nebo byste chtěli mít Zdeňka Tůmu ve Vaší gynekologické ambulanci?

Autor: Michal Štěpán | pondělí 11.10.2010 9:18 | karma článku: 12,52 | přečteno: 1142x